GroenLuNetjes

Schoonmaakactie Lunetjes – Lunetten 2006

HISTORIE
LUNETJES IN BEELD
Verslag en Foto’s Schoonmaakactie Lunetjes 2006

op zaterdag 7 oktober 2006 in Utrecht – Lunetten

Schoonmaakactie Lunetjes weer een succes

Ondanks de 80 procent regenkans was het afgelopen zaterdag overwegend zonnig. Goed weer om Lunetten weer eens te ontdoen van het nodige zwerfvuil. De organisatie had dit jaar gekozen voor een centrale aanpak en dat beviel heel goed.

De Musketon had de ouderenruimte beschikbaar gesteld. Om 11 uur gingen een paar groepen vrijwilligers, gewapend met knijper en vuilniszak, op pad om de oevers van de watergangen en het gebied rondom de sportvelden onder handen te nemen. De scouts waren toen al een uur bezig in het Beatrixpark. Ook in een paar buurten werd hard gewerkt.

Om half één stonden de broodjes en de koffie klaar voor alle harde werkers.

In de loop van de middag was het tijd voor een afsluitend drankje en kon de balans worden opgemaakt. Naast de nodige fietswrakken, een bromfiets, twee verkeerspalen en een kabelbord werden dit jaar ook een LCD-scherm en een portefeuille met papieren opgevist. De portefeuille bleek even ervoor als vermist te zijn opgegeven. Een aparte vermelding verdient Yassin, die al een paar jaar trouw komt helpen, tuk op een bijzondere vondst. Dit jaar ontfermde hij zich, gehesen in visserspak, samen met twee vrienden over de gracht van het winkelcentrum.

De werkgroep Lunetjes kijkt terug op een geslaagde schoonmaakdag en wil iedereen bedanken voor zijn/haar inzet.