Nieuws

Actie energie besparende producten voor Voedselbank Lunetten

Help je stadsgenoten een duurzame winter door!

Het initiatief #HeelUtrechtWarm helpt stadsgenoten met een kleine beurs de winter door te komen door energie(-kosten) te besparen. Doe je mee? Dat kan door een donatie, door het helpen met uitdelen van de energiebesparende producten of door een productleverancier te vinden die de actie ondersteunt.

 Zoals iedereen weet gaan de energieprijzen door het dak. Voor mensen met een klein inkomen is dat een groot probleem. En helaas is de eenmalige overheidscompensatie van 400 euro voor velen niet genoeg om de energierekening mee te betalen. Aan de andere kant staan wijkgenoten die de overheidscompensatie ook ontvangen, maar die niet echt nodig hebben. Ons idee: schenk een (deel) daarvan aan je medemens die dit wel kan gebruiken in de vorm van energiebesparende producten zoals een besparende douchekop, LED-lamp of radiatorfolie. Zo helpen we ook nog eens om de energietransitie dichterbij te brengen!”

Via crowdfunding brengt #HeelUtrechtWarm geld bijeen om deze energiebesparende producten te kopen.

Bij de Voedselbank Rivierenwijk en Kanaleneiland zijn al, met groot succes, spaardouchekoppen, ledlampen en radiatorfolie uitgedeeld. Mét informatie hierover en met het aanbod voor een #Energiebox met energieadvies aan huis. Nu is Lunetten ook aan de buurt. (En omdat Hoograven geen voedselbank heeft doen zij ook mee, bewoners daar maken gebruik van de voedselbanken in Lunetten en Rivierenwijk).

Wij vragen om jouw hulp! Doe je mee om iedereen een warme 2022 te geven?
Dat kan op verschillende manieren:

  • Help de oproep te verspreiden, bijvoorbeeld via Facebook
  • Help met het uitdelen bij de voedselbank
  • Help door een deel van jouw energiecompensatie te doneren via onderstaande betaallink
  • Help met het vinden van leveranciers die energiebesparende producten willen doneren.

Samen moet dat lukken, toch? Bij vragen en suggesties kun je contact opnemen via info@heelutrechtwarm.nl

Het Bewoners Overleg Lunetten ondersteunt de actie door het beschikbaar stellen van het gebruik van haar bankrekeningnummer.

Betaallink: https://www.ing.nl/particulier/betaalverzoek/index.html?trxid=aaW3T6Y4Yj47OlilCiDSbVDDyXXBsL2W

Heel veel dank alvast!

Ruud, Louis, Lisa en Cecile.