Nieuws

Bruggenbouwerbokaal 2021 uitgereikt

foto: Rozemarijn Raaijmakers

In november 2007 vond Ewold Gussenhoven bij een gerenoveerde brug over het Inundatiekanaal, een stuk hout van de oude brug. Hij wist: ‘dit moet een wisseltrofee worden voor een wijkgenoot die de bewoners van Lunetten dichter bij elkaar heeft gebracht.’ Het idee werd overlegd met het Bewoners Overleg Lunetten (BOL) en de Bruggenbouwerbokaal was geboren. Sindsdien reikt het BOL elk jaar de prijs uit aan een wijkgenoot die zich heeft ingezet voor de sociale samenhang in Lunetten. De winnaar draagt een jaar later zijn of haar opvolger voor. In 2020 is de prijs in verband met de lockdown niet uitgereikt. Cees van den Brink, bokaalwinnaar 2019, heeft voor dit jaar een bijzondere winnaar voorgedragen: alle vrijwilligers in Lunetten die zich in coronatijd voor anderen in de wijk ingezet hebben.

Cees van den Brink in Hallo Lunetten: ‘Lunetten kent niet alleen veel bewonersinitiatieven met oog voor wijkbewoners die op de een of andere manier hulp kunnen gebruiken. Ook individueel hebben Lunettenaren zich de afgelopen twee coronajaren van hun goede kant laten zien. Door boodschappen voor een ander te doen, door voor iemand te koken, door iemand te helpen met zijn computer of smartphone, door iemand ergens naar toe te brengen, door iemand te helpen in de tuin. Een eindeloos lange rij van manieren waarop we elkaar in deze betrokken wijk helpen.’

Omdat de bokaal niet aan alle vrijwilligers kan worden uitgereikt is deze door Cees van den Brink symbolisch overhandigd aan de redactie van Hallo! Lunetten in de persoon van Luitgard van den Bogaert, vrijwilligster bij Hallo! Lunetten van het eerste uur.