Nieuws

De toekomst van het BOL (5)

Enquête Bewoners Overleg Lunetten – aan de slag met de resultaten

Het Bewoners Overleg Lunetten (BOL) wil graag frisse plannen maken met een nieuwe groep vrijwilligers. Om een beeld te krijgen over wat de bewoners van Lunetten belangrijk vinden in de wijk en voor het BOL heeft de werkgroep Toekomst van het BOL in september een enquête verspreid op alle adressen in de wijk.
Sinds zondag 1 oktober is de enquête gesloten. We hebben zowel online als op papier heel veel ingevulde enquêtes ontvangen. We zijn echt heel optimistisch over de grote respons. Inmiddels zijn we begonnen met het verwerken van de antwoorden.
In de enquête konden bewoners ook aangeven of zij zelf (misschien) actief mee willen doen met het BOL. Ook hier zijn veel positieve reacties op gekomen waarmee we aan de slag gaan. Binnenkort volgen uitnodigingen voor bijeenkomsten waarin we samen gaan nadenken over de toekomst van het BOL. Natuurlijk gaan we daarin ook de enquêteresultaten bespreken.

Hebt u de enquête over het hoofd gezien of is ie onderaan uw stapel papierwerk terechtgekomen, maar heeft u toch belangstelling, neem dan contact op via info@bollunetten.nl

Nieuws

Tijdelijke ontwikkeling gebied Tussen de Rails

De gemeente Utrecht werkt aan een plan voor een tijdelijke ontwikkeling van de locatie Tussen de Rails. Het gaat om de driehoek tussen het spoor Utrecht- Arnhem, het spoor Utrecht-’s-Hertogenbosch en de snelweg A27. De gemeente wil het gebied gebruiken voor tijdelijke woningen en andere functies, voor een periode van ongeveer 10 tot 15 jaar. Voor de toekomst onderzoekt de gemeente mogelijkheden om dit gebied in te richten als stedelijk knooppunt. Tot die tijd wil ze de locatie gebruiken om een oplossing te bieden voor de hoge woningnood in de stad.

Meer informatie tijdens koffiemomenten in de wijk. Een mobiele koffiewagen en informatiekraam staan langs het fietspad bij station Lunetten en in het winkelcentrum Lunetten op de volgende dagen:
- woensdag 18 oktober 13.00-18.00 Station Lunetten langs het fietspad richting Maarschalkerweerd.
- donderdag 26 oktober 15.00 – 18.00 Station Lunetten langs het fietspad richting Maarschalkerweerd.
- zaterdag 28 oktober 10.00-13.00 Winkelcentrum Lunetten.

Nieuws

Kunstwerk Zeelandschap naar Beatrixpark

De Gemeente Utrecht is op zoek naar een nieuwe plek voor het kunstwerk Zeelandschap. Het kunstwerk staat sinds de jaren ‘80 op het Smakkelaarsveld.  Daar moet het in het najaar weg, omdat er woningen komen. De gemeente onderzoekt of het kunstwerk Zeelandschap een nieuwe plek kan krijgen in het Beatrixpark. 

Het kunstwerk

Het kunstwerk is gemaakt door kunstenaar David van de Kop. Het bestaat uit vier gekleurde vormen (sculpturen), die aan de buitenkant van aardewerk (keramiek) zijn. De vormen staan voor kenmerken uit de natuur, zoals de zee, een schelp en een golf.

Op maandag 3 juli a.s. is er van 19:00 tot 20:00 uur een informatiebijeenkomst in het park, om bewoners te informeren over het idee en in gesprek te gaan daarover. Locatie: Beatrixpark, op het voetpad langs de Fortgracht van Fort Lunet III, niet ver van het Ravelijnpad

Nieuws

De toekomst van het BOL (4)

WERKGROEP TOEKOMST BOL
Het BOL beraadt zich op haar toekomst. Om dat vorm te geven is de Werkgroep Toekomst BOL opgericht, bestaande uit Marije Okhuijsen, Simone Paauw, Ewold Gussenhoven en Pieter van der Zouwen. Die is onder meer bezig met een Huis-aan-Huis wijkenquête die na de zomer gepland staat.

INFORMATIE BRUNCH
Om jullie nu al op de hoogte te stellen van de laatste ontwikkelingen wordt iedereen van harte uitgenodigd uit voor een Informatie brunch.
Op zondag 25 juni van 11 tot 13 uur op Stadsboerderij Koppelsteede, Koppeldijk 115.

We willen namelijk al voor de zomer nieuwe vrijwilligers werven om de toekomstplannen van het BOL samen vorm te geven en waar te maken. We willen daarover graag met jou en met potentiële nieuwe vrijwilligers van gedachten wisselen.

Er is dan gelegenheid vragen te stellen en ook vragen we jou om je visie op de wijk en hoe het beter kan in de toekomst.
Deze Informatie Brunch is voor alle bewoners van Lunetten die interesse hebben actief te zijn voor hun Wijk.
Je kunt je opgeven via het formulier op www.bewonerslunettenactief.nlBOL loopNieuws

Alvast in training voor de BOL-loop

Zaterdag 23 september 2023 start de 27ste BOL-loop.
In samenwerking met atletiekvereniging U-Track. De online inschrijving start binnenkort.

De BOL-loop, een recreatieloop voor jong en oud, is elk jaar weer een hoogtepunt van de wijkdag Lunetten. De BOL-loop dankt zijn naam aan het Bewoners Overleg Lunetten (BOL). Deze stichting van actieve bewoners van de Utrechtse wijk Lunetten organiseert deze wijkloop al sinds 1995. In 2014 het parcours gewijzigd en uitgebreid en loopt nu door de beide parken.