Nieuws

Fotowedstrijd Lunetten in the Picture

Actief Lunetten: Lunetjes

Fotografen in Lunetten opgelet!

Deze zomer organiseert de Werkgroep ‘Lunetten in the Picture’ een fotowedstrijd voor en over Lunetten. Dit in het kader van 40 jaar Lunetten. Ben jij ook zo enthousiast over onze wijk, laat dan de creativiteit in je los, maak een veelzeggende foto en maak kans op een van de 5 originele Lunetten- prijzen!

Je kunt foto’s per e-mail opsturen in de periode van 31 juli t/m 17 september. Het mailadres is lunetteninthepicture@gmail.com.

We hebben 4 categorieën bedacht voor de foto’s (zie hieronder). Je mag per categorie één foto insturen. Meer informatie over deelname en het wedstrijdreglement kun je terugvinden op de Facebook – evenementenpagina Lunetten in the Picture. Je kunt het reglement en het aanmeldformulier ook opvragen per mail (zie hierboven). Vragen die je hebt, kun je natuurlijk ook stellen via hetzelfde mailadres. Let wel op dat je het reglement even goed doorneemt. Insturen van een foto betekent namelijk dat je akkoord gaat met het reglement!

De werkgroep selecteert per categorie maximaal tien foto’s. Deze foto’s worden vanaf half oktober tentoongesteld in de Musketon. Vanaf die tijd tot een half uur voor de prijsuitreiking kunnen bewoners hun stem uitbrengen op hun favoriete foto. Ook een vakjury beoordeelt de foto’s en per categorie wordt er één ‘winnaar’ gekozen. De feestelijke prijsuitreiking vindt plaats op 11 november in de Musketon, onder het genot van een hapje en drankje. Dan wordt duidelijk welke foto’s een prijs van de vakjury en/of de publieksprijs hebben gewonnen!

De vier categorieën zijn:

Natuur in Lunetten. Van merel tot ijsvogel of van mol tot das, de parken, forten, bloemen, bomen of salamanders in een waterplas. Een vlinder in  het gras of de ondergaande zon vanaf het dakterras. Natuur(lijk) Lunetten, klik en verras!

Urban Lunetten. Van mode en muziek, de graffiti in het portiek, grootstedelijke kunst of de hangende jeugdkliek. Skaten, rappen rijmerij, op muren en schuren, Lunetten straatculturen zichtbaar buiten, mensen en cultuur En Plein Publique!

Actief Lunetten. Van Lunetjes tot buurtfeest, bij buren gaan gluren of sportief geweest, Musketon in vol bedrijf, Bolloop, scouting, oogstfeest bij de boerderij. Wie verbeeldt Lunetten actief het meest?

40 jaar Lunetten. Van de geschiedenis van het ontstaan, de plannen van toen naar wat tot nu is voldaan. De pioniers, mensen en de ontwikkeling, architecten, sociologen, stedenbouw. Woningen scholen wegen, groenvoorzieningen en wat daarvan op beeld kan staan. DE foto van een wijk na 40 jaar bestaan!

Daar moeten toch mooie, gekke, indrukwekkende, terloopse, frisse, bijzondere, originele en creatieve foto’s over te maken zijn?!

Wij als werkgroep kijken reikhalzend uit naar jullie inzendingen!