BOL loopNieuwsWijkdag

Wijkdag en wijkdag XXL

Op zaterdag 16 september wordt van 10.00 – 16.00 uur de jaarlijkse Wijkdag Lunetten georganiseerd. Bewoners zijn van harte welkom om bij deze feestelijke dag aanwezig te zijn!  Vanwege het 40-jarig bestaan van de wijk is er ook een avondprogramma!

Rommelmarkt en kindervrijmarkt
Winkelcentrum Lunetten wordt omgetoverd tot een gezellige markt, met rommelmarktkramen van bewoners, informatiekramen van lokale organisaties en een kindervrijmarkt. Bewoners kunnen voor €20,- een kraam huren bij ‘Kijken bij Wouter’. Een mooie gelegenheid om de zolder of garage weer eens op te ruimen of om uw organisatie onder de aandacht te brengen in de wijk. Voor de kinderen is er de gelegenheid om kosteloos hun kleedje met spullen uit te stallen.

Open Podium
Op de Wijkdag is er, zoals elk jaar, ook plek voor lokaal talent en lokale organisaties om zich te presenteren aan de wijk. Een dans-workshop, optreden met je band, vechtsport-demonstratie of moppen tappen? Voor dit alles is er plek op het Open Podium! Om een plekje te reserveren kun je contact opnemen met maaike@hisa.nl.

Activiteiten
Bij de bouwspeeltuin Fort Luna kan gevaren worden in kano’s en bij de Musketon wordt weer geschaakt. Kleine bezoekers kunnen op het winkelcentrum genieten van een gratis popcorn en echte waaghalzen kunnen over de kop gaan in een ‘GyroSpace’.
Ludens Kinderdagverblijf zorgt voor nog meer gezelligheid met een pannenkoeken-terras en het Repair Café  helpt je al je kapotte spullen repareren. Dit alles wordt omlijst door optredens van Straatorkest Miami.

BOL-loop
Tijdens de Wijkdag vindt ook de BOL-Loop plaats. Dit jaar voor het eerste met digitale tijdregistratie. Deelnemers kunnen zich inschrijven voor 5 of 10 km. of voor de Kidsrun van 1 km. De BOL-wandeling van 2,5 kilometer is gratis en rolstoeltoegankelijk.

XXL
Omdat Lunetten dit jaar 40 jaar bestaat zijn er extra activiteiten. Om 11.00 neemt wijkwethouder Lot van Hooijdonk het eerste exemplaar in ontvangst van een door de Natuurgroep uitgegeven boekje met wandelingen. Voor het startschot van de BOL-loop komt burgemeester Van Zanen naar Lunetten.
En vanaf 17.30 gaat het feest verder op Fort Lunet IV en het terrein van Scouting Salwega. Met pannenkoeken bakken, een Singalong met liedjes van Doe Maar en als swingende afsluiter salsaband Abanicos.