Nieuws

Aanbieden petitie behoud Koppelsteede

Op donderdag 4 juli heeft het BOL de verzamelde 1229 handtekeningen ten behoeve van het behoud van stadsboerderij Koppelsteede aangeboden aan de gemeenteraad. Dit deed het BOL met een aardig aantal wijkgenoten die de moeite hebben genomen samen richting het gemeentehuis te fietsen. Wat een betrokken wijk hebben wij toch. Niet alleen Utrecht Natuurlijk maar ook de aanwezige raadsleden waren onder de indruk van Lunetten als bijzonder daadkrachtige wijk. Daar mogen we trots op zijn!

Bezuinigingen Utrecht Natuurlijk

In deze commissievergadering wordt er druk gedebatteerd over de voorgestelde bezuinigingen uit de voorjaarsnota. Op 11 juli wordt de daadwerkelijke beslissing over Utrecht Natuurlijk genomen Voor de 11e sturen we de gemeenteraad de geactualiseerde petitie op, zo hebben we afgesproken. Het BOL zal de wijk uiteraard op de hoogte houden van dit besluit en de daaropvolgende keuzes van Utrecht Natuurlijk, die zoveel invloed kunnen hebben op onze leefomgeving. Want mag Koppelsteede nu blijven of niet? en wat gebeurt er met de moestuinen, de dierenweides en het activiteitenprogramma? Voor meer informatie over Utrecht Natuurlijk kun je ook dit item van RTV Utrecht bekijken.

Overige bezuinigingen

Het BOL houdt daarnaast ook de andere bezuinigingen uit de voorjaarsnota in de gaten: er staat helaas veel te gebeuren waar wij ons zorgen over maken. We zijn nog aan het bekijken hoe we hier een actieve rol in kunnen nemen. Mocht je als Lunettenaar nu zorgen hebben over de voorjaarsnota, de bezuinigingen en de gevolgen hiervan of wil je graag eens van gedachten wisselen over wat je als bewoner kunt doen, neem dan gerust contact op, we denken graag mee.

Mailen kan naar info@bollunetten.nl