Nieuws

Kunstwerk Zeelandschap naar Beatrixpark

De Gemeente Utrecht is op zoek naar een nieuwe plek voor het kunstwerk Zeelandschap. Het kunstwerk staat sinds de jaren ‘80 op het Smakkelaarsveld.  Daar moet het in het najaar weg, omdat er woningen komen. De gemeente onderzoekt of het kunstwerk Zeelandschap een nieuwe plek kan krijgen in het Beatrixpark. 

Het kunstwerk

Het kunstwerk is gemaakt door kunstenaar David van de Kop. Het bestaat uit vier gekleurde vormen (sculpturen), die aan de buitenkant van aardewerk (keramiek) zijn. De vormen staan voor kenmerken uit de natuur, zoals de zee, een schelp en een golf.

Op maandag 3 juli a.s. is er van 19:00 tot 20:00 uur een informatiebijeenkomst in het park, om bewoners te informeren over het idee en in gesprek te gaan daarover. Locatie: Beatrixpark, op het voetpad langs de Fortgracht van Fort Lunet III, niet ver van het Ravelijnpad

Nieuws

De toekomst van het BOL (4)

WERKGROEP TOEKOMST BOL
Het BOL beraadt zich op haar toekomst. Om dat vorm te geven is de Werkgroep Toekomst BOL opgericht, bestaande uit Marije Okhuijsen, Simone Paauw, Ewold Gussenhoven en Pieter van der Zouwen. Die is onder meer bezig met een Huis-aan-Huis wijkenquête die na de zomer gepland staat.

INFORMATIE BRUNCH
Om jullie nu al op de hoogte te stellen van de laatste ontwikkelingen wordt iedereen van harte uitgenodigd uit voor een Informatie brunch.
Op zondag 25 juni van 11 tot 13 uur op Stadsboerderij Koppelsteede, Koppeldijk 115.

We willen namelijk al voor de zomer nieuwe vrijwilligers werven om de toekomstplannen van het BOL samen vorm te geven en waar te maken. We willen daarover graag met jou en met potentiële nieuwe vrijwilligers van gedachten wisselen.

Er is dan gelegenheid vragen te stellen en ook vragen we jou om je visie op de wijk en hoe het beter kan in de toekomst.
Deze Informatie Brunch is voor alle bewoners van Lunetten die interesse hebben actief te zijn voor hun Wijk.
Je kunt je opgeven via het formulier op www.bewonerslunettenactief.nlBOL loopNieuws

Alvast in training voor de BOL-loop

Zaterdag 23 september 2023 start de 27ste BOL-loop.
In samenwerking met atletiekvereniging U-Track. De online inschrijving start binnenkort.

De BOL-loop, een recreatieloop voor jong en oud, is elk jaar weer een hoogtepunt van de wijkdag Lunetten. De BOL-loop dankt zijn naam aan het Bewoners Overleg Lunetten (BOL). Deze stichting van actieve bewoners van de Utrechtse wijk Lunetten organiseert deze wijkloop al sinds 1995. In 2014 het parcours gewijzigd en uitgebreid en loopt nu door de beide parken.

Nieuws

Hein van Kruijsdijk 1950-2023

Op 25 februari 2023 is Hein van Kruijsdijk overleden. Hein heeft zich vele jaren, waarvan 22 jaar als voorzitter van het BOL, met hart en ziel ingezet voor de bewoners van Lunetten. Via de Bewonersvereniging Lunettenberg kwam hij bij het Bewonersoverleg Lunetten, het BOL, terecht. In 2001 ging Gertjan Brug, de toenmalige voorzitter van het BOL, voor een jaar naar Oekraïne. Omdat het niet lukte iemand te vinden die als voorzitter ‘het gezicht van het BOL’ wilde zijn, werden de taken van Gertjan verdeeld. Hein zou de vergaderingen voorzitten. Maar het bleek onhandig dat er geen formele voorzitter was. Hein, …

Voortzetting