Nieuws

Talent voor ontwerp geopend in Lunetten

bron: Woningcorporatie Mitros

Handtekening Talent voor... Lunetten
Handtekening Talent voor… Lunetten

Een steuntje in de rug voor creatieve MBO’ers
Op dinsdag 28 oktober opende de SSH samen met Mitros, Lister, ROC Midden Nederland en MBO Utrecht de allernieuwste locatie van het project ‘Talent voor…’.  Dit project biedt tien talentvolle studenten van onder andere het Creative College en de Herman Brood Academie de kans om onder wekelijkse coaching op zichzelf te wonen. Studenten die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken.
Talent voor… Niet alle jongeren vinden op eigen kracht een plek in de samenleving. Een aantal jongeren heeft problemen thuis, verlaat school voortijdig en mist hierdoor de aansluiting met de arbeidsmarkt. ‘Talent voor…’ wil dit voorkomen. Met ‘Talent voor…’ krijgen MBO-studenten met een moeilijke thuissituatie de kans op een eigen woonplek, onderwijs en wekelijks persoonlijke coaching. In twee jaar tijd kunnen de studenten hun opleiding afronden, zelfstandig wonen en werk vinden.

Talent voor Ontwerp
In Lunetten, aan de Balearen en Azoren, zijn twee woningen beschikbaar gesteld voor Talent voor Ontwerp. Studenten aan onder andere het Creative College en de Herman Brood Academie kunnen zich hiervoor aanmelden via hun onderwijsinstelling. De eerste studenten zijn inmiddels verhuisd. De komende weken zullen alle tien kamers bewoond zijn. Talent voor Ontwerp is een samenwerking tussen woningcorporaties Mitros en de SSH, onderwijsinstellingen ROC Midden Nederland en MBO Utrecht en coachingsorganisatie Lister (voorheen SBWU).

Eerdere ‘Talent voor…’-projecten
Momenteel zijn er 52 deelnemers aan het project ‘Talent voor…’. Zij wonen op zes locaties in Utrecht en Amersfoort:
City Campus MAX (Utrecht)
Aurora (Utrecht)
Roelantdreef (Utrecht)
Azoren en Balearen (Utrecht)
De Remise (Amersfoort)
De Hoven (Amersfoort)