De toekomst van het Bewoners Overleg

Tijdens de BOL-bijeenkomst op dinsdag 24 januari (20:00 uur Musketon) staat de toekomst van het BOL op de agenda.
Aanleiding daarvoor is onder meer dat de kerngroep van het BOL het gevoel heeft dat de basis steeds smaller wordt. Het ontbreekt aan denk-, doe- en bestuurskracht. En kan het BOL nog de luis in de pels zijn, die het ooit, in de woorden van Jan van Zanen, was?

Randvoorwaarden om verder te kunnen:

 • Een volwaardig bestuur;
 • Mensen, die meedenken, meedoen, meehelpen

Wat zijn de opties:

 • Doorgaan onder bovengenoemde randvoorwaarden
 • Het BOL opheffen en daarmee de werkgroepen opheffen of zelfstandig door te laten gaan.
 • Het BOL opheffen en daarbij de krachten bundelen met de Wijkcoöperatie. Dit door de BOL werkgroepen, activiteiten, kennis, contacten en archief onder te brengen en borgen bij de Wijkcoöperatie. De werkgroepen kunnen ook besluiten zelfstandig verder te gaan.

Actief onder de paraplu van het BOL zijn op dit moment:

 • De Historische Kring Lunetten
 • De werkgroep Natuur
 • De werkgroep Lunetjes
 • De werkgroep Wijkdag
 • De organisatoren van de Rommelroute
 • Het veiligheidsoverleg

 

 

Lous Brouwer bruggenbouwer van 2022

Zaterdag 7 januari werd tijdens de door Lunetten Wil Wel, Bewoners Overleg Lunetten, Burennetwerk Utrecht Zuid en Wijkcoöperatie Lunetten georganiseerde nieuwjaarsborrel de BOL-wisselbokaal voor de Bruggenbouwer van het jaar uitgereikt aan wijkgenoot Lous Brouwer.

Cees van den Brink, de bruggenbouwer van 2019, maakte de winnaar bekend. De bokaal werd overhandigd door Juliëtte namens de redactie van Hallo! Lunetten, die de bokaal vorig jaar in ontvangst nam voor alle vrijwilligers, die zich in coronatijd voor anderen in de wijk hadden ingezet.

De traditie ontstond in 2007. Sindsdien reikt het BOL elk jaar de prijs uit aan een wijkgenoot die zich heeft ingezet voor de sociale samenhang in Lunetten. De winnaar draagt een jaar later zijn of haar opvolger voor. In 2020 is de prijs in verband met de lockdown niet uitgereikt. Cees van den Brink, bokaalwinnaar 2019, heeft in 2021 alle vrijwilligers in Lunetten voorgedragen, die zich in coronatijd voor anderen in de wijk ingezet hebben. Dit jaar is de genodigden gevraagd een kandidaat voor te dragen.

Wel of geen hoogwaardig OV door Lunetten?

Het BOL en enkele bewoners van Lunetten hebben nauw contact met de omgevingsmanager MIRT verkenning OV en wonen. Zij zijn maandag 12 september 2022 naar de inloopsessie geweest in het kader van de MIRT verkenning OV en wonen en hebben verschillende mensen uitgebreid gesproken.Daarna is door hen een reactie ingediend, onder meer op basis van de omgevingsvisie, en de twee amendementen van de gemeenteraad. (zie een eerder bericht hierover op deze website). Die zienswijze gaat, evenals andere ingediende zienswijzen, mee naar de bestuurders  (gemeente, provincie en rijk) van het project en naar het najaars MIRT (overleg minister en Tweede Kamer). …

Voortzetting

Uitslagen BOL-loop

We kijken terug op een geslaagde BOL-loop, die dit jaar gelopen werd door 132 deelnemers.

De uitslagen:
De kidsrun werd bij de meisjes gewonnen door Fay Geurts en bij de jongens door Gino Hendriks
Winnaars bij de 5 km 40- waren Marjolein Pijper en Chiel Stikkelbroek
Winnaars bij de 5 km 40+ waren Sabine van Meurs en Wijnand Fransen
Winnaars bij de 10 km 40- waren Mijke Kromdijk-Peeters en Vainius Gagilas
Winnaars bij de 10 km 40+ waren Roseline Kozik en Bernard Westeneng.

Alle deelnemers staan op uitslagen.nl
Foto's van BOL-loop en prijsuitreiking