In memoriam TIES BRESSERS

Afgelopen woensdag 27 april is na een kort verblijf in het ziekenhuis onze penningmeester van het BOL overleden.

Ties was een wijs man. Hij hield van schaken, harinkjes happen, woordgrappen, mensen om zich heen, natuurfilms en sportprogramma’s. Hij klaagde nooit over het feit dat hij altijd in een elektrische rolstoel zat (met robotarm), nooit over zijn gezondheid en hij stelde het op prijs om niet betutteld te worden. Gewoon, man en paard noemen.

Hij was in de wijk een veel en graag geziene vrijwilliger: meer dan 15 jaar penningmeester van het Bewoners Overleg Lunetten BOL, als ontwerper van de poster voor de kerstmarkt op de stadsboerderij. Hij was aktief in de wijk met het rolstoeldansen, hij was financieel adviseur bij het Buurtteam en bood ondersteuning aan mensen met PC-problemen namens de Vereniging Netwerk Lunetten VNL. Verder was hij aktief in de belangenvereniging van mensen met dezelfde spierziekte als hij en reisde daarvoor door het land. De laatste jaren was hij ook penningmeester-adviseur van het Knooppunt.

Bovenal hield hij van zijn vrouw, zijn dochter en was hij apetrots op zijn kleinkinderen.

Hij zal zeer gemist worden door allen uit Lunetten.

Wij wensen Susan, Helen en alle familie en betrokkenen veel sterkte.


Ties’ uitvaart vindt aanstaande woensdag 4 mei op begraafplaats Tolsteeg plaats, van 11.00 tot plm. 14.30 uur. Als je wilt kun je nog even afscheid van hem nemen bij hem thuis, Twente 130, op maandag tussen 16.00 en 19.00 uur.

Mede-organisator BOL loop gezocht

Zaterdag 17 september willen we tijdens de jaarlijkse wijkdag in Lunetten graag weer een BOL loop organiseren.
Maar….. steun en toeverlaat Gerard Agterberg, vooral verantwoordelijk voor de digitale inschrijving en tijdregistratie, kan ons daarbij niet meer ondersteunen.
We zijn daarom op zoek naar iemand die zijn taken kan overnemen:
1. planning/communicatie: programma, posters/startnummers, aanmelden via hardlopen.nl., afstemming met scholen, en
2. wedstrijd: huur tijdwaarneming, uitgifte startnummers, verwerking in systeem (via hardlopen.nl), en uitslagen. 

N.B. Het vraagt wel wat feeling met de software (wegwed) die gebruikt wordt en koppelen aan de ipico chips.

Vinden we geen opvolger, dan kan de BOL loop helaas niet doorgaan. En dat zou toch zonde zijn!

Voor meer informatie en aanmelding: info@bollunetten.nl

Actie energie besparende producten voor Voedselbank Lunetten

Help je stadsgenoten een duurzame winter door! Het initiatief #HeelUtrechtWarm helpt stadsgenoten met een kleine beurs de winter door te komen door energie(-kosten) te besparen. Doe je mee? Dat kan door een donatie, door het helpen met uitdelen van de energiebesparende producten of door een productleverancier te vinden die de actie ondersteunt.  Zoals iedereen weet gaan de energieprijzen door het dak. Voor mensen met een klein inkomen is dat een groot probleem. En helaas is de eenmalige overheidscompensatie van 400 euro voor velen niet genoeg om de energierekening mee te betalen. Aan de andere kant staan wijkgenoten die de overheidscompensatie ook ontvangen, …

Voortzetting

Bruggenbouwerbokaal 2021 uitgereikt

foto: Rozemarijn Raaijmakers

In november 2007 vond Ewold Gussenhoven bij een gerenoveerde brug over het Inundatiekanaal, een stuk hout van de oude brug. Hij wist: ‘dit moet een wisseltrofee worden voor een wijkgenoot die de bewoners van Lunetten dichter bij elkaar heeft gebracht.’ Het idee werd overlegd met het Bewoners Overleg Lunetten (BOL) en de Bruggenbouwerbokaal was geboren. Sindsdien reikt het BOL elk jaar de prijs uit aan een wijkgenoot die zich heeft ingezet voor de sociale samenhang in Lunetten. De winnaar draagt een jaar later zijn of haar opvolger voor. In 2020 is de prijs in verband met de lockdown niet uitgereikt. Cees van den Brink, bokaalwinnaar 2019, heeft voor dit jaar een bijzondere winnaar voorgedragen: alle vrijwilligers in Lunetten die zich in coronatijd voor anderen in de wijk ingezet hebben.

Cees van den Brink in Hallo Lunetten: ‘Lunetten kent niet alleen veel bewonersinitiatieven met oog voor wijkbewoners die op de een of andere manier hulp kunnen gebruiken. Ook individueel hebben Lunettenaren zich de afgelopen twee coronajaren van hun goede kant laten zien. Door boodschappen voor een ander te doen, door voor iemand te koken, door iemand te helpen met zijn computer of smartphone, door iemand ergens naar toe te brengen, door iemand te helpen in de tuin. Een eindeloos lange rij van manieren waarop we elkaar in deze betrokken wijk helpen.’

Omdat de bokaal niet aan alle vrijwilligers kan worden uitgereikt is deze door Cees van den Brink symbolisch overhandigd aan de redactie van Hallo! Lunetten in de persoon van Luitgard van den Bogaert, vrijwilligster bij Hallo! Lunetten van het eerste uur.

 

 

Modernisering Musketon 12

Nieuwsbrief Modernisering Musketon 27 januari 2021

bron: Samen Musketon

 

Beste meedenkers en gebruikers van Buurtcentrum de Musketon

Op 17 november 2021 hadden we samen een meedenkersbijeenkomst over het participatieplan voor de Musketon. De resultaten daarvan hebben we voor jullie samengevat. Aan de hand daarvan zijn wij verder gegaan. We willen jullie graag informeren en betrekken bij dit vervolg. Lees verder