Nieuws

Bruggenbouwer 2019

Cees van den Brink is door het BOL gekozen tot Bruggenbouwer van het Jaar 2019. Hij was voorgedragen door de vorige bruggenbouwer Ruud Kamp.
De bokaal wordt ieder jaar uitgereikt door BOL (Bewoners Overleg Lunetten). In het juryrapport schrijft Ruud Kamp: “Tot een jaar geleden kende ik Cees niet zo goed, ondanks het feit dat hij al behoorlijk actief was. Hij is in bepaalde situaties onzichtbaar en in veel situaties heel erg zichtbaar. Acterend op de voorgrond en achtergrond. Op de voorgrond is hij aanwezig in Lunetten, en vlakbij Lunetten (Amelisweerd), op sociale media. facebook, twitter en websites. Op de achtergrond in bilaterale overlegjes met sleutelfiguren in Lunetten, personen en organisaties, ambtenaren en politiek. Hij gaf veel input aan het Programma van Eisen van gebruikers voor de modernisering van de Musketon. Een regelaar, zeg maar bruggenbouwer. En dit alles combineert hij met zijn gezin, met zijn bedrijf voor grafisch ontwerp BRNK en met zijn werk als ambassadeur informele zorg voor NIZU (Netwerk Informele Zorg Utrecht).”
Cees van den Brink is o.a. betrokken bij Lunetten Wil Wel, Burennetwerk Utrecht Zuid, Groen Ontwikkelingsplan Lunetten, Buurtdialoog, Amelisweerd (hij maakte een prachtige kalender die te koop is), KRU (ringweg/verbreding A27).
De bokaal voor Bruggenbouwer van het Jaar wordt sinds 2007 uitgereikt. De bokaal is gemaakt van een stuk oud hout van een van de voormalige Lunettense fietsbruggen. Eerdere winnaars van de bokaal zijn o.a. Evelyne Sissing (beheerder prikbord Lunetten), Lia Oosterwaal (natuurgroep Lunetten) en Maarten Brinkman (Historische Kring Lunetten).