GroenWilgenknotten

Wilgenknotten 2010 – Lunetten

zaterdag 13 februari – vanaf 10.00 uur

Afgelopen zaterdag hebben 25 vrijwilligers, waaronder een aantal enthousiaste buurtbewoners, wilgen geknot aan de rand van park De Koppel, achter de Filipijnen/Carolinen. Omdat de noordoostenwind het enigszins liet afweten was het niet zo koud als verwacht. Dat het desondanks zwaar was, lag onder meer aan het feit dat een groot aantal mensen hoestend, niesend, proestend, sniffend en snuitend tegen een verkoudheid aanliepen of daarvan net herstellend waren. Het werk was ook zwaar, omdat de wilgen jaren niet geknot waren. Veel takken hadden inmiddels een behoorlijk omvang. Opvallend was het grote aantal kinderen dat dit jaar meehielp. Een aantal van hen had vaker meegedaan, maar we zagen ook nieuwe gezichten. De vrijwilligers werden door gastvrije buurtbewoners tot twee keer toe getrakteerd op koffie en koek. De knotgroep kan zich niet heugen ooit zo onthaald te zijn door een buurt.
En terwijl iedereen rond 15.00 uur weer terugkeerde naar de stadsboerderij ging Marius, gewapend met een ladder en een boogzaag, nog een wilg bij de Simplonbaan redden van de ondergang.
Naast de goede ontvangst door de mensen van De Koppelsteede was de door Baukje en Esther verzorgde lunch met broodjes en soep ook weer van ongekende klasse. De organisatie kan terugkijken op een zeer geslaagde knotdag. Ook dit jaar worden de takken weer gebruikt voor het onderhoud van de takkenril van de salamanderpoel.

FOTO IMPRESSIE