Nieuws

Lous Brouwer bruggenbouwer van 2022

Zaterdag 7 januari werd tijdens de door Lunetten Wil Wel, Bewoners Overleg Lunetten, Burennetwerk Utrecht Zuid en Wijkcoöperatie Lunetten georganiseerde nieuwjaarsborrel de BOL-wisselbokaal voor de Bruggenbouwer van het jaar uitgereikt aan wijkgenoot Lous Brouwer.

Cees van den Brink, de bruggenbouwer van 2019, maakte de winnaar bekend. De bokaal werd overhandigd door Juliëtte namens de redactie van Hallo! Lunetten, die de bokaal vorig jaar in ontvangst nam voor alle vrijwilligers, die zich in coronatijd voor anderen in de wijk hadden ingezet.

De traditie ontstond in 2007. Sindsdien reikt het BOL elk jaar de prijs uit aan een wijkgenoot die zich heeft ingezet voor de sociale samenhang in Lunetten. De winnaar draagt een jaar later zijn of haar opvolger voor. In 2020 is de prijs in verband met de lockdown niet uitgereikt. Cees van den Brink, bokaalwinnaar 2019, heeft in 2021 alle vrijwilligers in Lunetten voorgedragen, die zich in coronatijd voor anderen in de wijk ingezet hebben. Dit jaar is de genodigden gevraagd een kandidaat voor te dragen.