GroenWilgenknotten

Schoonmaakactie Lunetjes – Lunetten 2005

HISTORIE
LUNETJES IN BEELD
Verslag en Foto’s Schoonmaakactie Lunetjes 2005

op 1 oktober 2005 in Utrecht – Lunetten

Schoonmaakactie Lunetjes weer een succes

Ondanks de slechte weersverwachting was het zaterdag 1 oktober 2005 overwegend zonnig. Prima weer om Lunetten weer eens te ontdoen van zwerfvuil. Het startsein werd gegeven door Fedor van Rossem van het duo “Lex & Jaap”. Hij liet zich, gehesen in een visserspak, in de gracht zakken en viste het eerste blikje uit het water. Er zouden nog heel wat blikjes volgen.

Drie medewerkers van de RHD waren de hele dag aanwezig om het verzamelde zwerfvuil af te voeren. Ruim 200 wijkbewoners verzamelden in totaal 950 kilo afval. Vorig jaar was dat 1067 kilo. Kennelijk wordt Lunetten steeds schoner. Dit jaar waren er geen opvallende vondsten. De politie is alleen langs geweest om een uit het water geviste tas met daarin nog verschillende pasjes in ontvangst te nemen.

Rob Ouwehand, wijkmanager van de RHD, vindt het wel teleurstellend dat bewoners de schoonmaakactie ook gebruiken om van hun eigen tuinafval af te komen. Daar is de actie nadrukkelijk niet voor bedoeld.
Aan Lunetjes werd traditiegetrouw deelgenomen door scouting Salwega. Verder was de Amateurtuindersvereniging Utrecht Zuid actief.

De werkgroep Lunetjes kijkt terug op een geslaagde schoonmaakdag en wil iedereen bedanken voor zijn/haar inzet.

Verzamelen vooraf

Verzamelen Zuidplein
Lex trapt af
Visser Lex te water

 

 

Stuurlui aan wal

 

 

Op de kade
.
…in park…

 

Na gedane arbeid…
…met een drankje…
… en een praatje…
…in de lege lunchroom.