GroenWilgenknotten

Verslag knotdag 2011

Wilgenknotten 2011 – Lunetten
zaterdag 5 februari – vanaf 10.00 uur

Zaterdag 5 februari hebben 25 enthousiaste vrijwilligers wilgen geknot aan de rand van park De Koppel, achter de Filipijnen/Chathams. Dat bleek een zware klus, en niet alleen vanwege windkracht 7. De wilgen waren jaren niet geknot en dat betekende hoge en dikke takken. Het was een bewolkte dag met een temperatuur van rond de 9 graden.
Rond 15.00 uur waren de 20 wilgen, de geknot moesten worden ontdaan van hun takken en lag het snoeihout klaar om de volgende maandag door de Dienst Stadwerken verplaatst te worden naar de salamanderpoel. Ook dit jaar worden de takken weer gebruikt voor het onderhoud van de takkenril.
En terwijl de meesten het welletjes vonden besloten een paar fanatiekelingen, waaronder de 14-jarige Anouk, nog een paar wilgen langs de watergang bij Tirol onderhanden te nemen. Toen ze rond 16.40 uur werden teruggeroepen waren ze nog niet helemaal klaar, maar ondat de Stadsboerderij om 17.00 uur sluit moesten ze er een punt achter zetten.
Naast de goede ontvangst door de mensen van De Koppelsteede was de door Baukje en Esther verzorgde lunch met broodjes en soep ook weer van ongekende klasse. De organisatie kan terugkijken op een zeer geslaagde knotdag.

Meer foto’s van de knotdag.
Op maandag 7 februari een mooie foto in het AD/UN.