NieuwsThema-avondVeiligheid

Wijkavond Veiligheid Lunetten

WIJKAVOND Veiligheid

op dinsdagavond 24 april 2007 – 20.00 uur in De Musketon te Lunetten, Utrecht


bekijk onderaan deze pagina: | * nieuwsbericht vooraf | * affiche | * huis aan huis flyer


Wijkavond Veiligheid

Ruim honderddertig bewoners waren naar de Musketon gekomen op dinsdagavond 24 april 2007. Daar organiseerde het Bewoners Overleg Lunetten (BOL) in samenwerking met Politie, Wijkbureau Zuid en andere onderdelen van de Gemeente Utrecht een wijkavond over Veiligheid.

Beeld van Veiligheid
Burgemeester Brouwer leidde als portefeuillehouder Openbare Orde en Veiligheid de avond in. Vervolgens kwamen de politiechef Zuid en de veiligheidsman van Wijkbureau Zuid aan het woord. Paul en Frank gaven niet alleen een indruk van de veiligheidscijfers in Lunetten, ook gaven ze een beeld van de organisatie achter het bevorderen van de veiligheid.

Werken aan Veiligheid
Na de pauze togen de bewoners zelf aan de slag. In groepen verdeeld en aan de hand van een formulier waar oplossingen, suggesties en tips op genoteerd konden worden. De gekozen rapporteurs per groep gaven aan wat er in de groepen besproken is.

Vertegenwoordigers
Naast wijkbewoners waren er vertegenwoordigers van de Wijkraad Zuid, van de winkeliers en van de woningbouwcooperaties Mitros, Bo-Ex en Portaal aanwezig. Ook van de PvdA, D66, SP en VVD waren gemeenteraadsleden aanwezig. Daarnaast waren er jeugd- en jongerenwerkers van Portes.

Jongeren
Met name jongerenwerker Steve speelde een bijzondere rol omdat hij als een soort intermediair fungeerde. Zo’n twintig jongeren – bekend als zogenaamde hangjongeren – waren ook naar de Musketon gekomen. Aanvankelijk keken ze vanaf de galerij toe, maar na de pauze namen ze volop deel aan de werkgroepen en spraken ze met bewoners, gemeenteraadsleden. Ook Annie Brouwer schoof aan om hun kant van het verhaal te horen.

Wordt vervolgd…
De avondvoorzitter kondigde tenslotte aan dat deze avond pas het begin is. Alle reacties zullen verwerkt worden en bewoners en de betrokken organisaties zullen uitgenodigd worden voor een vervolg.
Een verslag van de avond leest u hier.


het affiche


huis aan huis flyer

Klik voor Nieuwsbericht vooraf
in Word formaat