LuNetjesNieuws

Bezoek Aleid Wolfsen

Aleid Wolfsen bij LuNetjes

Aleid Wolfsen gaf ook het startsein voor de schoonmaakactie LuNetjes 2007 op zaterdag 6 oktober 2007 – zie foto-impressie LuNetjes 2007

Bezoek Aleid Wolfsen

Het eerste wijkbezoek in Utrecht van deze kandidaat burgemeester is aan Lunetten. Op woensdag 19 september 2007 van 15.30 tot 19.00 uur.

In een referendum koos Utrecht een Burgemeester. De uitspraak van de inwoners van Utrecht zou gerespecteerd worden als minstens 30% ging stemmen. Op woensdag 10 oktober werd er gestemd. De de 30% werd niet gehaald. Aleid Wolfsen behaalde de meeste stemmen en werd door de gemeenteraad gekozen tot burgemeester per 1 januari 2008.

Er waren 2 kandidaten voorgedragen voor het Burgemeesterschap van Utrecht (en dus ook Lunetten), als opvolger van Burgemeester Brouwer. Beide kandidaten hebben een PvdA achtergrond.
De twee kandidaten die burgemeester van Utrecht wilden worden waren ook in Lunetten actief.

Ralph Pans (55 jaar)

Is sinds 2002 voorzitter van de directieraad van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG). Daarvoor was hij Secretaris-Generaal van het ministerie van Verkeer en Waterstaat en burgemeester van Almere en Rosmalen.
Ralph Pans bezocht de wijk op woensdag 3 oktober. Bekijk de foto-impressie.

Aleid Wolfsen (47 jaar)

Hij is sinds 2002 lid van de Tweede Kamer. Eerder was hij rechter en vice president van de rechtbank.
Aleid Wolfsen bracht op woensdag 19 september al een bezoek aan de wijk. Ook gaf Wolfsen het startsein bij de BOL schoonmaakactie Lunetjes op zaterdag 6 oktober 2007.
Hiernaast en hieronder een impressie.

Bezoek aan Lunetten van Wolfsen

Aleid Wolfsen bracht op woensdag 19 september – in het kader van zijn campagne – een bezoek aan Lunetten. Hij werd ontvangen door het BOL, het Bewoners Overleg Lunetten.

De opkomst bij de happening was prima: alle groepen (bol, groengroep, groenbeheergroep, lucht-en-geluid werkgroep, veiligheid werkgroep, lunetjes/wilgenknotten en andere) waren vertegenwoordigd (totaal 10 of 11 mensen).

Wolfsen was met een kleine delegatie en de nodige pers aanwezig van 15.30 tot 19 uur, heeft zich uitgebreid laten voorlichten, heeft vragen beantwoord en heeft begeleid rondgewandeld en gefietst door Lunetten. Alle partijen waren na afloop heel tevreden.

Het BOL heeft initiatief genomen om ook de andere kandidaat uit te nodigen voor een soortgelijk bezoek.

Hieronder een foto-impressie van het bezoek.

Helemaal onderaan deze pagina een citaat uit de weblog van Aleid Wolfsen over zijn bezoek aan Lunetten.

Aankomst burgemeesterskandidaat Aleid Wolfsen bij De Musketon

Uitleg over Lunetten en over het Bewoners Overleg Lunetten (BOL)

Vooraf aangekondigde interviews met de pers – RTV Utrecht, AD, en Netwerk – tussendoor. Als reactie op sluiting Politiebureau Tolsteeg: “Burgers moeten op korte afstand aangifte kunnen doen”.


   

Bezoek aan Gezondheidscentrum Lunetten

   

Moderne technieken. Een live radio interview. Ieder belt per GSM met de studio. Een meter van elkaar. Lopend door het winkelcentrum van Lunetten

Langs bij Uitzendbureau voor 65+ in winkelcentrum Lunetten   

Vervolgens: een fietstocht door de wijk

Achtergronden van Natuurlijk Lunetten Uitleg bij de Stadsboerderij Koppelsteede    

Noodzaak van de BOL werkgroep Lucht en Geluid – Lunetten: zichtbaar, hoorbaar en invoelbaar op de fietsovergang over de A12.

Aleid Wolfsen op zijn weblog over zijn bezoek aan Lunetten

’s Middag ga ik op bezoek in Lunetten. Ik word in de Musketon hartelijk ontvangen door Hein van Kruysdijk en de andere leden van het bestuur van het BOL; Bewonersoverleg Lunetten. Historicus Maarten Brinkman vertelt me alles over de geschiedenis van de wijk, waarna de leden uitleggen wat het BOL doet en bereikt heeft. Het blijkt een inspirerend voorbeeld van hoe goed de samenwerking tussen overheid en burgers kan zijn. Wat een betrokkenheid! Na deze zeer interessante bijeenkomst laten de leden me de wijk zien. We zijn onder andere in het winkelcentrum geweest, waar ik met ondernemers heb gesproken. Daarna zijn we op de fiets de hele wijk door geweest. Op de site van Lunetten is alles te lezen over wat er in de wijk speelt en waar het BOL zich mee bezighoudt.

weblog: http://www.aleidwolfsen.nl/2007/09/20/donner-lunetten/