Nieuws

Maarten Brinkman bruggenbouwer van het jaar

Maarten_met_bokaal_2013

Maarten Brinkman is door Alex en Marieke Bos, de bruggenbouwers van vorig jaar, voorgedragen en uitgeroepen tot bruggenbouwer van 2013. Bij de overhandiging vorige week vrijdag werd Maarten toegesproken door Marieke:
“Vorig jaar om deze tijd stonden Alex en ik hier, volledig overdonderd, omdat wij waren uitgeroepen tot de bruggenbouwers van het jaar 2012. Ik weet voor 100% zeker dat ook vanavond iemand stomverbaasd zal zijn; de bruggenbouwer van het jaar 2013. Ik zal jullie iets over deze bruggenbouwer vertellen.Het is iemand waar je niet omheen kan. Niet vanwege overmatig volume, in tegendeel, maar de bruggenbouwer is overal en altijd aanwezig.
Als ik bij de dag van het park kom, het oogstfeest op de Koppelsteede, Lunetjes, de wijkdag, meewerk aan de salamanderpoel, meehelp met wilgen knotten of even over de kerstmarkt loop…de bruggenbouwer is er altijd. Dan denk ik wel eens: waar haalt iemand de tijd vandaan, hoe doe je dat?
Altijd overal aanwezig…nu kan je aanwezig zijn op twee manieren uitleggen: in de zin van nadrukkelijk de aandacht op jezelf vestigen, maar dat is hier niet het geval; de bruggenbouwer is in alle bescheidenheid aanwezig, altijd gewapend met fototoestel.Vervolgens worden die foto’s geplaatst op de website Lunetten, zodat de wijkbewoners allemaal kunnen nagenieten van een mooie gebeurtenis. Dat bindt, dat verbindt mensen.
Niet alleen foto’s worden met ons gedeeld, ook heeft de bruggenbouwer ons in een boeiende lezing helder uiteengezet wat de betekenis was van de vrede van Utrecht. Ik weet zeker dat ik niet de enige was die kon zeggen dat mijn ogen open gingen. Aan deze heldere uiteenzetting kan menigeen nog een puntje zuigen!
Ook heeft de bruggenbouwer een boek geschreven over de geschiedenis van een nieuwbouwwijk; Lunetten. Een stukje historisch besef over het ontstaan van onze wijk. Het boek beschrijft de bouwfasen, de komst van de eerste bewoners in 1977, de inspraak van de bewoners, etc. Ook dat inzicht verbindt ons, de bewoners van onze mooie wijk Lunetten. Daarom heeft het BOL besloten jou, Maarten Brinkman, uit te roepen tot bruggenbouwer van het jaar 2013! Ik ben blij en trots jou deze wisselprijs te mogen overhandigen.”